Baronbackensbil AB – en uppsats om råd

En begagnad bil eller en glittrande ny bil?

Det finns en uppfattning om att en begagnad bil måste vara en gammal rostig bil som din far hittar hos en kompis. Detta må ha varit sant en gång i tiden. Men det som krävs i dag för att sälja en begagnad bil är att man faktiskt rustar upp den och göra att den ser ut som en ny bil. Marknaden för att sälja begagnade bilar är stor om man gör det på rätt sätt. Det kräver att man lägger ner pengar och tid på att fixa upp bilen och se till att allt är i ordning så när den potentiella kunden tittar på bilen ska de knapp se skillnad på vad som är en ny och en begagnad.

Självklart finns det många fall där man har köpt en begagnad bil av en sida som är lite ”mysko” och man har inte fått det man har blivit lovad och detta händer fortfarande. Det är därför man borde gå till en riktigt bilförsäljare som sätter hela sitt omdöme på linje när de säljer varje bil, och inte bara en annons på en hemsida. Självklart blir prislappen lite högre men man betalar mer för garantier och tid lagd för upprustning.

I dagens fall finns det väldigt få skäl till att faktiskt köpa en ny bil med tanke på hur bra man kan få en begagnad bil att se ut. Självklart måste några nya bilar komma in på marknaden för att begagnade bilar ska finnas men det finns en så stor mängd bilar just nu att det är egentligen oansvarigt att din första bil ska vara en helt ny bil. Speciellt när det finns begagnade bilar som är nästan i helt perfekt skick. Så egentligen det ni ska tänka på kära läsare är att innan ni köper den där nya bilen, tänk på att det finns faktiskt begagnade bilar som är mycket billigare som ser exakt likadant ut.